maandag 11 oktober 2010

Weblectures op de iPad

Pierre Gorissen (PiAir) heeft op YouTube een videootje geplaatst met als titel: Weblectures op de iPad. Door het ontbreken van Flash en/of Silverlight kunnen weblectures die gemaakt zijn met de reguliere systemen niet bekeken worden. Onder reguliere systemen versta ik Mediasite, Presentations2 Go en Echo 360. Maar ook Panopto, waar we bij Saxion mee werken, is gebaseerd op Silverlight.
Pierre noemt enkele opties die nog niet echt al goed werken, en op het einde noemt hij Vimeo. Nadeel zou het afschermen zijn. Maar de plaatser van de video kan de video afschermen met een wachtwoord en daarmee zelf bepalen wie de video mag bekijken. Dat gaat eenvoudig en is daarmee toegankelijker dan Pierre in zijn video aangeeft.
Als er van de weblecture een vodcast gemaakt kan worden, kun je de weblecture wel bekijken, maar je ziet de presentatie en hoort de audio; het videobeeld van de spreker zit er niet bij. De TUDelft heeft dat in samenwerking met Mediasite wel voor elkaar gekregen, zie ook de colleges op iTunesU.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Creative Commons-Licentie
Dit werk is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported licentie