donderdag 30 mei 2013

Samenwerken in Wiggio

Enkele studenten van het Honoursprogram wezen mij op Wiggio:

Ze werken in verschillende projecten samen en zochten een omgeving waar ze dat gemakkelijk konden doen. Allerlei omgevingen zijn uitgeprobeerd, van Blackboard tot Connect tot Facebook. Uiteindelijk is Wiggio gekozen. Hun enthousiaste verhaal maakte mij ook nieuwsgierig en ik ben Wiggio gaan uitproberen.
Allereerst vind ik het geweldig dat deze omgeving door de studenten zelf naar voren geschoven is! Maar ze hebben naar mijn idee helemaal gelijk. Want alle samenwerking vindt in Wiggio plaats. Ieder kan een groep aanmaken, leden uitnodigen en de groep managen. Vervolgens zijn er 3 tabbladen. Feed, Folder en Calendar. De laatste biedt mogelijkheden voor deadlines en afspraken.Het tabblad Folder is een CMS, waar je je documenten, afbeeldingen, etc kunt opslaan. Als dan een ander uit je groep het bestand aanpast dan wordt dat een nieuwe versie die schuin onder de oude geplaatst wordt. Je kunt meteen bij het plaatsen van een bestand de andere groepsleden informeren. Dat kan de gehele groep zijn maar ook enkele leden.
Het tabblad Feed doet wat Facebookachtig aan en bevat alle berichten, mailtjes die je stuurt (naar je aangegeven mailadres) en waar antwoorden op komen en ook de notify als je een bestand geplaatst hebt.
Rechts in het beeld zie je de zijbalk met allerlei opties, inclusief Conference call, Chatroom en Virtual meeting, polls en video- of voice notes.Waarom vind ik deze omgeving zo handig? Omdat je alles bij elkaar houdt, zowel mailverkeer als documenten als deadline. Het is bovendien eigentijds met de Facebookachtige look, waarmee je tegemoet komt aan het privé veel doen met Facebook maar niet voor je onderwijs (zie de sneak preview van de uitkomsten van de ICT en Onderwijs enquete voor studenten van Saxion). Ik zie dit als student samenwerkomgeving helemaal voor me:
De studenten gaan samenwerken in een project. Een student maakt in Wiggio hiervoor een groep aan en nodigt de anderen uit. Ze sturen elkaar berichten en reacties, spreken taken af, plannen deadlines, plannen overlegmomenten, chatten, delen documenten, etc. Als het eindproduct gereed is wordt dat samen met bijbehorende stukken ingeleverd. Als alles positief beoordeeld is kan degene die de groep aangemaakt heeft de groep deleten. Als je in meerdere projecten werkt, heb je meerdere groepen die je separaat benadert.

NB Er is ook een app voor de iPhone, die werkt wel maar mag van mij aangepast worden voor de iPad. En in het kader van BringYourOwnDevice is een Android app ook wel handig.

3 opmerkingen:

  1. Wauw! Dat ziet er erg mooi uit. De functionaliteiten spreken me ook erg aan. Nu moet je inderdaad al gauw op drie verschillende plekken kijken en Wiggio brengt alles samen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Meedoen met de testgroep? Ik stuur een uitnodiging.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet eruit als schitterend platform! Werkt dit ook op een smartboard ?

    BeantwoordenVerwijderen

 
Creative Commons-Licentie
Dit werk is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported licentie