zondag 13 juni 2010

Digitaal schoolbord zonder beamer?

Op 18 mei j.l. is het eerste digitale schoolbord 2.0 in gebruik genomen. Dat gebeurde op basisschool De Gantel in Den Haag. Het gaat om een Samsung schoolbord 2.0(typenummer: Samsung 650TS). Volgens het bericht op de site van de onderwijsnieuwsdienst "ondersteunt het Full HD schoolbord leraren bij het geven van interactieve lessen voor onderwijs op maat. Leerlingen werken daardoor effectiever en efficiënter. Leraren kunnen internetpagina's oproepen en met filmpjes de lesstof op een aantrekkelijkere manier aanbieden. Ook kunnen zij direct switchen tussen de verschillende toepassingen. Zo is het eenvoudiger om leerlingen die meer moeite hebben om de lessen bij te benen, de stof te verduidelijken. Bovendien verschijnen de beelden in Full HD op het scherm, waardoor leerlingen hun aandacht beter bij de les houden. Samsung's schoolbord 2.0 is kostenefficiënt. Want dit schoolbord dat een beamer overbodig maakt, gaat drie keer zo lang mee als de eerste generatie digiborden."
Vooral dat het een beamer overbodig maakt is interessant, geen obstakel, geen kallibreren. Als de kosten nu meevallen ...

2 opmerkingen:

  1. Dat digitale didactiek de leerresultaten positief beïnvloedt, is ondertussen aangetoond. Over welke technologie daarvoor het beste geschikt is bestaat voorlopig nog discussie. Een aantal interessante punten ter afweging vóór de aankoop van een LCD scherm in plaats van een digibord vind je op de website van SMART Technologies: http://www.smartboard.nl/nl/nieuws/lcd-touch-vs-smart-board.php?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uit de informatie op de website begrijp ik dat men op dit moment absoluut niet voor een LCD scherm kiest en ook het feit dat er geen beamer nodig is wordt als minpuntje (!) bekeken. Weer heel nieuwe invalshoeken, bedankt daarvoor!

    BeantwoordenVerwijderen

 
Creative Commons-Licentie
Dit werk is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported licentie