zondag 1 april 2012

Pencasts

Onlangs zijn er twee Livescribe pennen aangeschaft zodat docenten pencasts kunnen maken en ermee kunnen experimenteren. Je schrijft op speciaal papier en neemt dan het geschrevene op. Als je er mondeling een toelichting bij geeft wordt die gekoppeld aan het geschrevene. Je slaat het resultaat op als pencast of als pdf. De laatste kun je in de nieuwste Acrobat Reader versie terugzien en afspelen. De student ziet de opbouw van bijvoorbeeld een uitleg met het bijbehorende geluid.

De eerst pen is sinds 2 weken bij een wiskunde docent van de academie Ruimtelijke Ontwikkeling en Bouw (ROB). Om hem niet teveel te belasten met uitzoekwerk, heb ik het weekend tevoren de pen geïnstalleerd en uitgeprobeerd. Toen het aan de docent uitgelegd met de woorden: Als nu iets niet goed lukt, niet de pen in een hoek gooien maar een seintje geven, dan zoeken we het samen uit. Nou, binnen 2 dagen had hij enkele uitwerkingen van lastige opgaven in een pencast verwerkt. En dat al naar de studenten ge-emailed met een cc naar enkele collega's. Hij is erg enthousiast! En dat draagt hij over op een aantal collega's. Hij heeft nu allerlei ideeën om met de pencast uit te werken. Niet alles doet hij op deze manier, maar wel die uitwerkingen waarvan bekend is dat studenten er moeite mee hebben. Het lijkt hem ook erg handig voor collega's die bouwconstructies uitwerken, en om detailtekeningen te maken met uitleg.

En de tweede pen? hoor ik je denken? Die gaat misschien naar een rekendocent of naar een docent van onze technische academie. Maar er hebben zich ook al docenten van ROB voor gemeld :)

Wat het vermelden waard is, is dat de chat op de website van de schrijfopshop waar wij de pennen hebben gekocht, echt supergoed werkt. Alle (domme) vragen worden snel en goed beantwoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Creative Commons-Licentie
Dit werk is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported licentie