zondag 20 mei 2012

CSI games

Learn forensic science and apply your knowledge!
Zo zie je maar weer wat een invloed een TV-serie kan hebben op het leren van de mens. Sinds de komst van de CSI-series stijgt de belangstelling van studenten voor opleidingen die zich met deze crime science bezig houden. Geef je opleiding iets van CSI mee in de naamgeving en succes verzekerd! Zo zijn er al verschillenden chemie-studievarianten die kunnen rekenen op een goede instroom.

Maar wil je als gewoon mens ook eens meedoen in het fascinerende domein van de crime science, doe dan een CSI-game!

Er zijn 4 verschillende cases, een vijfde is in de maak. Ik heb even de eerste case (rookie) bekeken. Je kunt vooraf een kennistest doen om verder te kunnen, nou dat lukte dus niet. Ik ging gewoon aan de studie. Er zit geen geluid bij, alles in in tekst en plaatjes, maar er zijn wel video's. Ik kreeg er een voorgeschoteld die ik eigenlijk niet verder wilde zien. Zeer leerzaam en leuk om te doen. Maar het lijkt me ook echt een mooie aanwinst als je het als docent bijvoorbeeld hebt over toxicology en de basisprincipes speels wilt uitleggen.

Enkele reviews:
-this is cool cause this is the type of stuff i want to get into. —Student
-I think it was awesome playing this game..It was pretty interesting and I learned how to use scientific METHOD. —Student
-amazing,i've never had the chance to visit this site when i was in college...very informative and interactive,...it adds on my previous knowledge on forensics...thanks very much.. —Teacher
-kinda fun,thrilling and educating since i'm a biology student —Student
-My students LOVE this site! —Teacher
-I've worked in a medical examiner's office, and I found this to be highly entertaining as well as informative. It's wonderful that this avenue of science is portrayed in an easy to understand manner that is also interesting. Educating people about science is always a valuable thing.

Ga het zelf eens uitproberen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Creative Commons-Licentie
Dit werk is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported licentie