woensdag 16 mei 2012

Digital literacy

Onlangs ben ik op de Blackboard Teaching&Learning Conference in Antwerpen geweest. Wat was dat ontzettend leuk en interessant. Juist doordat alles rond Blackboard draaide, was er altijd met iedereen een bepaalde gemeenschappelijkheid en dus gespreksstof. Ervaringen uitwisselen, tips geven, dingen die niet lukken delen. De conferentie was goed opgezet met plenaire informatiebijeenkomsten door Blackboard en verschillende interessante workshops waar uit gekozen kon worden, dat is nog niet zo bijzonder. Wel bijzonder was dat het echt vroeg begon en de dag laat eindigde. En dan toch tot en met de laatste workshop fris blijven, een pluim voor de sprekers!

Highlights voor mij waren de roadmap, wat komen er veel interessante ontwikkelingen aan, en de mobile ontwikkelingen. Vandaag is de Blackboardmobile app van een update voorzien waardoor de student een toets kan doen via een mobile device! Daarnaast merkte je dat er veel aandacht is om de docent op een efficiëntere manier te laten werken. Beoordelen met rubrics, feedback geven en daarbij video inzetten, gebruik van analytics.

Ook een presentatie over een portfolio in Blackboard die als leermodule is opgezet en waarvoor widgets beschikbaar zijn. Maria Papaefthimiou presenteerde dit alles namens de University of Reading. Op haar blog vind je meer informatie.

Ikzelf heb een post geschreven voor onze icto website, over Digital literacy.

Volgend jaar ga ik er echt alles aan doen om weer naar de Blackboard T&L te kunnen gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Creative Commons-Licentie
Dit werk is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported licentie