dinsdag 8 maart 2011

Studentopdracht met video

Het is een steeds terugkerend probleem. Als je als docent de studenten een video-opdracht geeft, dan krijg je de video op verschillende manieren en formaten binnen. Meestal los op een band/usb/DVD. Probleem voor de docent is dat het dan een heel gedoe is om de video af te spelen en bij de gemaakte opdracht te houden. Het gebeurt ook wel dat de video zoek raakt. Handiger is het als de student de video online zet en de link naar de docent stuurt. De docent klikt de link aan en de video speelt af.

Nu kun je als student via je schoolaccount (mits de school is aangesloten bij SURF) op SURFmedia je video uploaden (ieder heeft er 1 GB), maar niet iedereen is er handig mee.
Een mooi alternatief is Vimeo, waar je in de gratis versie max 500MB per week kunt uploaden. Wat ik zelf handig vind is dat je de video met een wachtwoord kunt afschermen. Zie je het voor je? De docent geeft een opdracht en laat dat via een opdrachtformulier inleveren. De student vult het formulier in, bijvoorbeeld een reflectie. Daarbij plaatst hij de link naar de video plus het wachtwoord. Het formulier levert hij in in Blackboard en de docent ontvangt nu de opdracht plus de video in het opdrachtformulier bij elkaar. De docent kan direct de video bij de opdracht bekijken en beoordelen. Geen gezoek, geen gesjouw, alles bij elkaar.

Maar dit is wat ik handig vind. Heb jij een andere (betere) oplossing? Laat het me weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Creative Commons-Licentie
Dit werk is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported licentie