maandag 13 februari 2012

Hebben we nog scholen nodig?

Dat was de boodschap die mijn collega Alexander, bij het doorsturen van dit bericht, meestuurde.

Massachusetts Institute of Technology (MIT), one of the world's top-rated universities, has announced its first free course which can be studied and assessed completely online.
Het gaat niet om een lichte versie van de echte cursus, maar om een speciaal voor het online leren ontwikkelde module. Dat betekent een virtueel lab, e-books, weblectures, online discussie, .. Er wordt bij succesvolle deelname aan het eind van de cursus een certificaat verstrekt. De studenten die meedoen tekenen een " honour code" dat zij zelf de assessments doen en werk inleveren. In de toekomst zal er een identiteitscheck plaatsvinden.

Waarom doet de MIT dit? Omdat zij van mening is dat er veel meer mensen hun onderwijs willen volgen dan nu het geval is. Met het gratis aanbieden is het voor iedereen mogelijk.

Zouden er nog scholen nodig zijn? MIT gaat daar wel vanuit en blijft de 'gewone' cursus aanbieden, waarbij het online materiaal ook beschikbaar is. Er is wel een onderscheid: Deze studenten volgen het volledige programma en krijgen het diploma dat daarbij hoort. Geen certificaten dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Creative Commons-Licentie
Dit werk is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported licentie