zaterdag 22 oktober 2011

Design Thinking for Educators

Op de Linkedin-pagina van de SIG Creative Labs stond een bericht van Frank Kresin waarin hij meldde dat er een Design Thinking Toolkit for Educators beschikbaar is. Deze toolkit is ontwikkeld door de Riverdale school in samenwerking met IDEO. De vraag was:
What value can design thinking offer to educators? What makes the design process relevant in an education context? Vervolgens hebben zij gesprekken gehad en onderzoek gedaan. Our goal was to learn about the reality in which educators live, to inspire and inform the design of this toolkit.

Dit heeft de Design Thinking Toolkit tot resultaat gehad.
The Design Thinking Toolkit for Educators contains the process and methods of design, adapted specifically for the context of education. Doel is dat docenten gaan experimenteren met het ontwerpproces en geïnspireerd worden.

Ik heb de toolkit gedownload en lees hem op mijn iPad. Het is practisch ingestoken en het algemene ontwerpproces is helder. De insteek naar het onderwijs is op een handige manier opgezet. De doelgroep is vooral PO/begin VO maar ook te vertalen naar HO. Het brengt mij in elk geval op allerlei ideeën :)

De Design Thinking Toolkit for Educators is als download beschikbaar op de website. Je moet je wel even registreren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Creative Commons-Licentie
Dit werk is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported licentie