zondag 24 februari 2013

1 Swivl, 2 Swivls

In een eerdere post heb ik het gehad over de Swivl. Nu eens iets anders: Een Swivl camera test met 2 Swivls en dual screen nabewerking!

Het leek ons leuk om eens te proberen of je met 2 Swivls tegelijk een opname zou kunnen maken, bijvoorbeeld als ondersteuning bij het oefenen met gesprekstechnieken. Voordeel is dat je dan de beide gesprekspartners goed in beeld hebt.

We (collega Tonie en ik) zaten tegenover elkaar, op elk van ons was een Swivl plus iPod gericht en we hadden elk de button van de Swivl om. Deze button bedient de Swivl maar bevat direct ook de draadloze microfoon. We zijn tegelijk gestart en vervolgens hebben we geheel á l'improviste een cliënt-hulpverlener gesprek opgenomen. Dat we daarbij vreselijk veel plezier hadden, zie je wel terug in de opname. Er zijn verbeterpunten: niet meer met tegenlicht opnemen (knap suf trouwens) en de Swivl mag iets hoger staan. Maar toch vinden we het resultaat zodanig dat we het durven te laten zien.

Tonie heeft de nabewerking gedaan om er een dual screen van te maken, dat deed hij in Final Cut Pro X. Niet iets dat studenten snel doen. Maar het gaat om de eenvoud en de mogelijkheden om te oefenen in een dergelijke gesprekssituatie. Het videobeeld is scherp, je ziet bodylanguage, gezichtsuitdrukkingen. Ook het geluid is uitstekend. Het geluid dat je het sterkste hoort in de afzonderlijke opnames is dat van de gene die in beeld is. De andere stem hoor je veel minder goed. Tonie heeft de audiosporen samengevoegd, dat kon snel omdat het hetzelfde geluid was, zodat beide stemmen goed te horen zijn. De camera is absoluut niet nadrukkelijk in beeld zodat je niet echt het idee hebt gefilmd te worden. En de funfactor is hoog, je zult sneller hiermee gaan oefenen. Natuurlijk hoeven de video's niet persé tezamen in een scherm te staan, maar het geeft wel meteen een goed beeld!

Dus nu gaan we zoeken of dat dual screen ook met een eenvoudige tool kan. Heb je een idee? Laat het me weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
Creative Commons-Licentie
Dit werk is gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported licentie